Kivaa yhteistä tekemistä synttäreille

Lasten pakohuonetta muistuttavan seikkailun ratkaiseminen on aivoja haastavaa ja hauskaa tekemistä lasten synttäreille, sekä superhelppoa aikuiselle järjestää. Vuokrattavista HupaLaatikoista löydät sopivan vaihtoehdon eri-ikäisille lapsille.

HupaLaatikko sopii lasten synttäreille ohjelmaksi niin kotona kuin muussakin juhlatilassa. Jokaiseen laatikkoon kuuluu oma tarina, joka innostaa lapset seikkailemaan ja etsimään vihjeitä, joiden avulla useilla lukoilla lukittu laatikko avautuu.

hupalaatikkoseikkailu

# Valmis paketti: taustatarina, piilotettavat esineet, lukot ja lukittava laatikko
# Superhelppo järjestää: selkeät ohjeet mukana
# Pelin kesto yleensä noin 30-60 min (riippuu piilopaikkojen haastavuudesta ja lasten iästä)
# Suositeltu ryhmäkoko 2-6 lasta

Suosittelemme ryhmäkooksi 2-6 lasta, jotta kaikille riittää löydettävää ja ratkottavaa. Mikäli ryhmäkoko syntymäpäivillä on iso, voit vuokrata myös kaksi laatikkoa, jolloin saat vuokraukseen -15 % alennuksen. Harkitse myös, voisitko jakaa ryhmän kahteen osaan ja pelauttaa seikkailun useamman kerran peräkkäin juhlien aikana. 

Seikkailujen sopivuus eri-ikäisille lapsille:

PAKOPELIVAIHTOEHDOT LASTEN SYNTTÄREILLE

Jokaisessa pakopelissä on lukittava laatikko ja joku laatikosta löytyvä esine. Lukkoja on erilaisia: numerolukkoja, avainlukkoja ja yksi elektroninen suuntalukko. Vihjeiden ratkomisessa lapset pääsevät hyödyntämään mm. ääntä tallentanutta laitetta ja UV-taskulamppuja.

pormestarin unilelu

Pahamaineinen rosvojoukko on varastanut Pönttilän pormestarin antiikkisen unilelun. Kunta on suistua turmioo, sillä pormestari ei saa nukuttua. Lasten tehtävänä on löytää kätketty ryöstösaalis, ja vapauttaa se avaamalla lukot. 

 • 6-12-vuotiaille: nuoremmille on oma helpompi ohjeistus, 8-12-vuotiaille haastavampi ohjeistus
 • Sopii myös ulos piilotettavaksi

Tuunausvinkkejä:

 • Kodin työhuoneesta tuunattu pormestarin työhuone.
 • Isommilla lapsilla voi olla kello lisäämässä pakohuoneen tuntua
 • Poliisiksi pukeutunut pelinohjaaja
 • Pieni metsikkö pelialueena

Perushinta: 57 € + postikulut

Lasten synttärit sisällä:

Lasten synttärit ulkona:

Yksisarvinen

Ilkeä noita on lukinnut yksisarvisen taika-arkkuun. Aikuiset eivät pysty avaamaan laatikkoa vaan siihen tarvitaan lasten ystävyyttä ja yhteistyötä. Huom! Asiakaspalautteen perusteella olemme tehneet helpotetun version nuoremmille ratkojille ja parantaneet ohjeita.

 • 6-13-vuotialle: nuoremmille saatavilla helpotettuja tehtäviä
 • Mainitsethan varauksen yhteydessä minkä ikäisiä ratkojat ovat

Tuunaus: etsi netistä vinkkejä ja askartele tai osta erilaisia teemaan sopivia koristeita, esim:

 • Osta verkkokaupastamme sokerimassasta muotoiltu Yksisarvis-kakunkoriste
 • Paperilautasille ja ilmapalloille voit helposti askarrella kartongista yksisarvisen korvat ja sarven
 • Muffineiden kuorrukseen voit myös lisätä sokerimassata tehdyt korvat ja sarven

Perushinta: 72 € + postikulut

Yksisarvissynttärit:

Monstereiden maihinnousu

Hassut hirviöt vaanivat herkkuja. Lasten tehtävänä on vapauttaa monstereiden karkoitin ja pelastaa juhlat.

 • 5-9-vuotiaille

Vihjeet ovat enemmän hauskoja kuin pelottavia, mutta lisäämällä hämärää tunnelmaa ja omia koristeita saa jännittävyyttä lisättyä helposti

 • Lisää juhlakoristeluihin omia monstereita
 • Muuta tunnelmaa valaistuksen ja taustamusiikin avulla.
 • Voisiko etsinnöissä pompata esiin jotain  jännittävää?

Perushinta: 72 € + postikulut

botcorp

Laboratorion kokeelliset nanobotit ovat joutuneet vääriin käsiin ja uhkaavat levitä maailmalle.

 • 9-14-vuotiaille toiminnan ystäville

HUOM! Peli on tarkoitettu pelattavaksi huoneessa, joka muistuttaisi mahdollisimman paljon laboratoriota. Työhuone tai kodinhoitohuone kotona, koululuokka, kerhotila tms.

 • Askartele tai printtaa erilaisia etikettejä ja varoitusmerkkejä esim. biohazard. Voit koristella purkkeja, pulloja yms. 
 • Löytyykö kotoa tai tutuilla mitään rekvisiitaksi sopivia: labratakkia, suojahaalaria, hengityssuojainta tai kertakäyttöhaskoja

Perushinta: 72 € + postikulut

wazzaa

Kaveriporukan kännykät on pöllitty. Kuka sen teki ja miksi? Huom! Kännykät ovat vanerista tehtyjä, eivätkä mahdollista oikeaa yhteydenpitoa 😉

 • 11-vuotiaasta eteenpäin
 • Sopii myös koko perheen yhdessä ratkottavaksi.
 • Vähemmän etsittävää kuin muissa, joten haastavuus on vihjeiden ratkomisessa.

Perushinta: 57 € + postikulut

Hammaskeijun aarre

Hammaskeijun aarteessa lapset pääsevät pelastamaan Hammaskeijuille tärkeän taikaesineen, kultaisen hampaan. 

Kivaa tekemistä eskarilaisille ja päiväkoti-ikäisille
 • 4-7-vuotiaille: omiaan 5-6-vuotiaille, mutta nuoremmatkin tykkäävät olla etsinnöissä mukana

Vihjeet liittyvät hampaisiin ja niistä huolehtimiseen, joten seikkailu mahdollistaa myös ajankohtaisesta asiasta keskustelun 🙂

Perushinta: 57 € + postikulut

5 VINKKIÄ LASTEN SYNTTÄREIDEN PELIJÄRJESTELYIHIN

1) Tutustu laatikon sisältöön ja peliohjeisiin mahdollisimman hyvissä ajoin ennen lapsen syntymäpäiväjuhlia. Postitamme laatikon niin, että se on noudettavissa vähintään päivä ennen juhlia, jotta aikuinen ehtisi tutustua laatikkoon rauhassa.

2) Mieti piilopaikkoja etukäteen ottaen huomioon osallistujien iät: alle kouluikäisille paikat saavat olla aika helppoja, mutta kouluikäisille selkeästi haastavampia. Mieti miten haluat rajata pelialueen ja piilotatko vihjeitä ulos vai et. 

3) Onko lapsia enemmän kuin 6? Pystyisikö lapset jakamaan kahteen ryhmään ja pelauttamaan peräkkäin. Aikaisemmin pelin suorittaneet auttavat varmasti mielellään uudelleen piilottamisessa. Vihjeitä voi myös piilottaa eri huoneisiin ja jakaa lapset pienempiin ryhmiin etsimään niitä. Kuten aikuisten pakohuoneissakin, mikäli ryhmäkoko kasvaa isoksi, niin yleensä osa lapsista kokee, ettei pääse touhuun kunnolla mukaan ja menettää mielenkiintonsa.

4) Riittää sinulla intoa tuunata seikkailua tai pelitilaa juhlijoita varten? Voit kysyä meiltä halutessasi tarkempia tietoja seikkailun taustatarinasta ja luoda koristeluilla vielä enemmän pakohuonetta muistuttavaa tunnelmaa lapsille. Joitain tuunausvinkkejä löydät valmiiksi pelin kohdalta.

5) Laatikoiden suositusikärajat ovat suuntaa-antavia: rauhallisille keskittyjille astetta vaikeampi voi olla parempi, kun taas aktiivisille touhuajille voi valita helpomman mutta piilottaa vihjeet haastavampiin paikkoihin.

Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli jäät arpomaan sopiiko HupaLaatikko ohjelmanumeroksi juhliinne! Lue myös blogikirjoituksemme vinkit pelinohjaamiseen ennen juhlia.

Liity sähköpostilistallemme niin kuulet uutuuksistamme ja tarjouksistamme!