Miten valita sopiva peli?

Pohditko vielä, minkä pelin valitsisit. Lue pelivertailu.

Lasten ikä:

Selkein pelin valintaperuste on ratkomassa olevien lasten ikä. Joskus ryhmän ikähaitarille sopii kuitenkin useampi peli tai ratkojat ovat iältään juuri ikäsuositusten rajoilla. Alla olevassa kuvaajassa on esitetty meidän kokemukseemme perustuen pelien sopivuudet eri-ikäisille lapsille.

Rauhallisille keskittyjille voi astetta vaikeampi olla sopivan haastava, kun taas aktiivisille touhuajille voit valita helpomman pelin, mutta piilottaa vihjeet haastavampiin paikkoihin.

Pelin teema

Peleistä Pormestarin unilelu, Botcorp ja Wazzaa ovat selkeästi suunnattu yhtä hyvin tytöille ja pojille sopiviksi. Yksisarvinen on teemaltaan todennäköisesti enemmän tyttöjen mieleen, mutta kyllä sitä tiedetään poikienkin ratkoneen ryhmän mukana. Monsteri -laatikko sopii erityisesti nuoremmille pojille mutta mikään ei estä vuokraamasta laatikkoa tyttösynttäreille. Mieti millainen oma lapsesi on ja mistä teemasta hän voisi tykätä.

pelaajamäärä

Pelien suositeltu pelaajamäärä on enintään 6 lasta. Peleistä Monsterit ja Yksisarvinen sisältävät enemmän etsittävää kuin muut pelit. Näitä voit pelauttaa tarvittaessa myös hieman isommalla lapsiryhmällä nuorempien lasten synttäreillä. Tällöin ryhmä on kuitenkin hyvä jakaa pienryhmiin ja piilottaa ryhmäkohtaisesti vihjeitä eri huoneisiin. Näin saat hajautettua peliä ja kaikille riittää paremmin tilaa osallistua. Yli 6 lapsen ryhmäkokoja emme suosittele vanhempien lasten peleihin. Harkitsethan kahden laatikon vuokrausta, jos ryhmäkoko on yli 6 lasta. Kuten aikuisten pakohuoneissakin, mikäli ryhmäkoko kasvaa isoksi, niin yleensä osa lapsista kokee, ettei pääse touhuun kunnolla mukaan ja menettää mielenkiintonsa.

“Me järjestettiin peli niin, että etsiminen tapahtui ulkona metsässä. Tässä seikkailussa hyväkuntoisetkin saivat riittävästi haastetta. Pojat tarvitsivat enemmän apua tehtävien ratkomisessa, tyttöryhmä taas etsintään. Hyvää harjoitusta yhteistyötaidoille ja sopivasti energian purkua!”

Pormestarin unilelu 8-10-vuotiaille Jenni K

Pelipaikka

Olemme pyrkineet suunnittelemaan HupaLaatikot niin, että pelin pystyy järjestämään kotona tai muussa sisätilassa. Pormestarin unilelu peli on ainoa, joka on suunniteltu kestämään ulko-olosuhteita. Pieni kosteus ei Pormestarin unilelua haittaa mutta peliä ei kannata pelata sateella tai pakkasella ulkona. Pelin elektroniset laitteet voivat vaurioitua.

Lue lisää pakopeleistä:

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00