Miten valita sopiva peli?

Pohditko vielä, miten valitsisit sopivimman HupaLaatikon? Lue ohjeemme alta.

Lasten ikä

Selkein valintaperuste pelille on ratkomaan tulevien lasten ikä. Joskus ryhmän ikähaitarille sopii kuitenkin useampi peli tai ratkojat ovat iältään juuri ikäsuositusten rajoilla. Rauhallisille keskittyjille voi astetta vaikeampi peli olla sopivan haastava, kun taas aktiivisille touhuajille voit valita helpomman pelin, mutta piilottaa vihjeet haastavampiin paikkoihin.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty meidän kokemukseemme perustuen pelien sopivuudet eri-ikäisille lapsille.

Pelaajamäärä

Pelien suositeltu pelaajamäärä on enintään 6 lasta. Peleistä Monsterit ja Yksisarvinen sisältävät enemmän etsittävää kuin muut pelit. Näitä voit peluuttaa tarvittaessa myös hieman isommalla lapsiryhmällä nuorempien lasten synttäreillä. Tällöin ryhmä on kuitenkin hyvä jakaa pienryhmiin ja piilottaa ryhmäkohtaisesti vihjeitä eri huoneisiin. Näin saat hajautettua peliä ja kaikille riittää paremmin tilaa osallistua. Yli 6 lapsen ryhmäkokoja emme suosittele vanhempien lasten peleihin. Harkitsethan kahden laatikon vuokrausta, jos ryhmäkoko on yli 6 lasta. Kuten aikuisten pakohuoneissakin, mikäli ryhmäkoko kasvaa isoksi, niin yleensä osa lapsista kokee, ettei pääse peliin kunnolla mukaan ja menettää mielenkiintonsa.

Pelipaikka

Olemme pyrkineet suunnittelemaan HupaLaatikot niin, että pelin pystyy järjestämään kotona tai muussa sisätilassa. Pormestarin unilelu peli on ainoa, joka on suunniteltu kestämään ulko-olosuhteita. Pieni kosteus ei Pormestarin unilelua haittaa, mutta peliä ei kannata pelata sateella tai pakkasella ulkona. Pelin elektroniset laitteet voivat vaurioitua.

Lue lisää pakopeleistä klikkaamalla alta:

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00