Netissä ratkottava pakopeli oppilaille, leiriläisille tai kerhoon

Tohtori Schrödingerin kadonnut kissa on sarjakuvan muodossa oleva pakopeli, joka soveltuu erinomaisesti myös luokassa ratkottavaksi tai leirin ohjelmaksi.

Martta-orava ja taikakanto on ulkona ratkottavaksi sopiva tarinanmuodossa oleva pakopeli. Peli soveltuu päiväkotiin, kerhoihin ja eka-tokaluokkalaisille.

Netissä ratkottava pakopeli

# Kehittää ajattelun ja havainnoinnin taitoja
# Edellyttää vuorovaikutteisuutta ja yhteistyötä ryhmätovereiden kanssa
# Superhelppo järjestää: selkeät ohjeet mukana
# Pelin kesto yleensä noin 30-60 min (riippuu luokka-asteesta ja apuvinkkien määrästä)
# Suositeltu pienryhmäkoko 3 lasta

SArjakuvaPakopeli

  • Peli etenee sarjakuvasivuina nettiselaimessa.
  • Jokaisella nettisivulla on lukko, jonka koodi ratkeaa printtimateriaalia ja sarjakuvan tietoja yhdistelemällä.
  • Jokainen ryhmä (suositus 3 pelaajaa/ryhmä) tarvitsee printtimateriaalin lisäksi yhden kännykän, tabletin, läppärin tai tietokoneen käyttöönsä.
  • Pelistä löytyy kaksi vaikeustasoa: helpompi esi.-2.-luokkalaisilla ja haastavampi 3.-7.-luokkalaisille.
  • Pelin pulmat ovat biologian ja kemian aihepiireihin liittyviä, mutta eivät vaadi mitään ennakkotietoa aiheesta.

Opettajan palaute pelistä

”Parasta opettajan näkökulmasta oli etenkin pelin järjestämisen helppous. Oppilaat olivat valtavan innoissaan, joten kysyntää tämänkaltaiselle toiminnalle on varmasti. Sen järjestäminen ja luominen alusta asti on kuitenkin työlästä. Valmiiseen pakettiin tarttuminen oli kertakaikkisen helppoa!

Hyvää palautetta annan myös pelin vaikeustasosta. Oppilaat kaipasivat vinkkejä ja jäivät paikoitellen jumiin tehtäviin. Tehtävien ratkettua oivaltamisen ilo oli suuri, koska se vaatii heiltä työtä. Toisaalta oli myös hyvä, että joukossa oli helpompia tehtäviä, joiden avulla mielenkiinto säilyi hyvin.”

Ulkona pelattava tarinapakopeli

Martta-orava ja taikakanto -tarinapeli ratkotaan ulkona. Aikuinen askartelee vihjeet etukäteen askarteluohjeiden avulla luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Pakopelin alkutarina luetaan nettisivuilta esim. tabletilta tai kännykältä ja vihjeet etsitään ulkoa. Vihjeistä ratkottua koodi syötetään nettisivun tarinaan, jolloin tarina saa onnellisen lopun. Peli sopii 4-8-vuotiaille ratkottavaksi.

NETTIPelien hinnoittelu

Isommille ryhmille (yli 200 pelaajaa): 125 € / koulu tai muu ryhmä

Pienemmille ryhmille (alle 200 pelaajaa): 47 € / päiväkoti tai muu ryhmä

Pelin käyttöoikeus on rajoittamaton 6 kuukauden ajan pelin ostamisesta. Hintaan kuuluu itseprintattava materiaali (sarjakuvapakopeli) tai askarteluohjeet (ulkonaratkottava tarinapakopeli).

Sarjakuvapakopeliin voitte halutessanne ostaa myös valmiiksi printatun vihkomateriaalin 1,50 €/vihko + postikulut. Kaikkiin hintoihin lisätään alv 24 %.

Peli voidaan laskuttaa sähköisesti tai sähköpostin liitetiedostona. Hankinnan voi suorittaa esimerkiksi vanhempainyhdistys, koulu, päiväkoti tai kunta. Printtimateriaalien toimitusaika on 7 arkipäivää tilauksesta.

pelEiHin tutustuminen

Lataa Tohtori Schrödinger sarjakuvapakopelin pelivihkosta pieni esimerkki tutustumista varten.

Martta-orava pelin askarteluohjeisiin pääset tutustumaan alle olevasta linkistä lataamalla.

pakopelin tilaus


    Kiinnostuitko pelistämme? Liity postituslistallemme, niin lähetämme sinulle lisää tietoa tästä ja myöhemmin valmistuvista uusista oppilaille sopivista pakopeleistämme. 

      Haluan kuulla lisää netissä ratkottavista pakopeleistä.