Nettipakopeli koulussa ja ryhmätoiminnassa

”Hyvää palautetta annan myös pelin vaikeustasosta. Oppilaat kaipasivat vinkkejä ja jäivät paikoitellen jumiin tehtäviin. Tehtävien ratkettua oivaltamisen ilo oli suuri, koska se vaatii heiltä työtä. Toisaalta oli myös hyvä, että joukossa oli helpompia tehtäviä, joiden avulla mielenkiinto säilyi hyvin.”

Peliä testannut opettaja

Tohtori Schrödingerin kadonnut kissa -pakopeli ratkotaan pienryhmissä sisätiloissa. Pelistä löytyy kaksi vaikeustasoa, joten se sopii eskareista 7-luokkalaisiin.

  • Peli etenee sarjakuvasivuina nettiselaimessa.
  • Jokaisella nettisivulla on lukko, jonka koodi ratkeaa printtimateriaalia ja sivulta löytyvän sarjakuvan tietoja yhdistelemällä.
  • Ryhmä (suositus noin 3 pelaajaa/ryhmä) tarvitsee printtimateriaalin ja yhden kännykän, tabletin, läppärin tai tietokoneen käyttöönsä.
  • Pelivihkosta löytyy kaksi vaikeustasoa: helpompi on suunnattu esikouluikäisistä kolmosluokkalaisiin ja haastavampi 4.–7.-luokkalaisille.
  • Pelin pulmat ovat biologian ja kemian aihepiireihin liittyviä, mutta eivät vaadi mitään ennakkotietoa aiheesta.

Hinnasto

PIENI (max. 60 pelaajaa): 30 €

KESKIKOKO (max. 600 pelaajaa): 125 €

SUURI (max. 1200 pelaajaa): 200 €

Hinta sisältää pelin käyttöoikeuden koko ryhmälle 6 kuukauden ajalle. Pelimateriaaleihin toimitetaan tiedostot printtaamista tai askertelua varten. Kysy tarvittaessa tarjousta muunlaisesta käyttöoikeudesta tai valmiiksi tehdyistä materiaaleista.

Opettajien palautteita pelistä

Testasimme Tohtori Schrödingerin kadonnut kissa -pakopelin soveltuvuutta koulumaailmaan. Testiin osallistui sekä pakopelien suhteen kokemattomia opettajia että pakopelejä luokilleen suunnitelleita opettajia (syksy 2020, 4.-7.-luokkalaisia, n=13 luokkaa). Palaute oli erinomaista: peli on oppilaita kiinnostava ja yhteistyöhön innostava. Palautteen perusteella peli oli helppo järjestää ja sopi hyvin omalla luokalle.

HupaLaatikko koulussa
Oppilaat keskittyvät pakopelin ratkomiseen.
HupaLaatikko-pakopeli koulussa
Pakopelit kannustavat yhteistyöhön.

Mikä pelissä oli parasta?

”Oppilaat toimivat sopivan kokoisissa ryhmissä, ja kaikille riitti pohdittavaa. Peli motivoi hyvin ja oppilaat alkoivat heti pohtia pulmia innokkaasti.”

”Se, että tehtävät olivat erilaisia ratkaisutavaltaan. Mukavasti alkoi helposta ja sopivasti vaikeutui pelin edetessä.”

”Oppilaat keskittyivät täysillä pakopelin ratkomiseen. Myös ne oppilaat, joiden on joskus vaikeaa keskittyä oppitunneilla, olivat nyt täysillä mukana.”

”Opettajana oli hienoa huomata, kuinka ryhmät alkoivat tekemään heti innokkaasti töitä ja eräs kommentoikin, että paras tunti ikinä! Järjestelyt eivät vaatineet aikaa (paitsi itse pelin pelaaminen läpi, mutta se oli vain mukavaa), joten opettajan on helppo tarttua tähän.”

”Oppilaat tekivät hienosti yhteistyötä ja peli vei heidät mukanaan. Vihkot olivat tosi kivat, konkreettinen väline pelin etenemisessä.”

”Parasta opettajan näkökulmasta oli etenkin pelin järjestämisen helppous. Oppilaat olivat valtavan innoissaan, joten kysyntää tämänkaltaiselle toiminnalle on varmasti. Sen järjestäminen ja luominen alusta asti on kuitenkin työlästä. Valmiiseen pakettiin tarttuminen oli kertakaikkisen helppoa! Hyvää palautetta annan myös pelin vaikeustasosta. Oppilaat kaipasivat vinkkejä ja jäivät paikoitellen jumiin tehtäviin. Tehtävien ratkettua oivaltamisen ilo oli suuri, koska se vaatii heiltä työtä. Toisaalta oli myös hyvä, että joukossa oli helpompia tehtäviä, joiden avulla mielenkiinto säilyi hyvin.”

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00