Pakopelillä hauskaa tekemistä ryhmille

Valmiiden pakopeliemme avulla esimerkiksi opettajat, lastenohjaajat ja valmentajat pystyvät helposti järjestämään pakohuonetyylisen pulmaseikkailun mihin tahansa ympäristöön. Luokka tai joukkue jaetaan pienempiin ryhmiin ja seikkailu pelautetaan peräjälkeen tai kerralla vuokrataan useampia laatikoita.

Pakopelien hyödyt

# Antaa yhteisiä oivaltamisen ja onnistumisen elämyksiä
# Voimistaa ryhmään kuulumisen tunnetta
# Yksilöiden vahvuudet pääsevät esiin
# Ei testaa minkään asian tietämystä – riittää, että löytää ja hoksaa asioita

nettisivuilla rakottava pakopeli

Valikoimastamme löytyy kaksi erilaista nettisivuilla ratkottavaa pakopeliä.

Tohtori Schrödingerin kadonnut kissa -sarjakuvapakopeli ratkotaan pienryhmissä sisätiloissa. Pakopelin ratkominen onnistuu tabletilla, tietokoneella tai kännykällä printtimateriaalia hyödyntäen. Postitamme valmiiksi printatut vihkot muutamassa päivässä. Peli sopii eskari-7-luokkalaisille.

Martta-orava ja taikakanto -tarinapeli ratkotaan ulkona. Pakopelin alkutarina luetaan nettisivuilta esim. tabletilta ja vihjeet etsitään ulkoa. Vihjeistä ratkottua koodi syötetään nettisivun tarinaan, jolloin tarina saa onnellisen lopun. Vihjeet järjestävä aikuinen askartelee ohjeiden mukaisesti itse luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Peli sopii 4-8-vuotiaille ratkottavaksi.

HupaLaatikoiden vaihtoehdot

HupaLaatikoita on eri-ikäisille suunnattuja sekä sisä- että ulkotiloihin sopivia. Suurinosa seikkailuistamme sopivat tarinaltaan yhtä hyvin tytöille ja pojille. Alla esittely muutamasta – lisää vaihtoehtoja ja kuvia löydät Syntymäpäiville-sivulta. Useamman laatikon vuokrauksissa saatte 10 % alennuksen vuokrahintaan.

Pormestarin unilelu

Rosvojoukko on varastanut pormestarin unilelun. Lasten tehtävänä on löytää kätketty ryöstösaalis, ja vapauttaa se avaamalla lukot. 

  • 6-12-vuotiaille: nuoremmille on oma helpompi ohjeistus, 8-12-vuotiaille haastavampi ohjeistus
  • Sopii myös ulos pihalle tai metsään piilotettavaksi
”Meidän kokemuksemme mukaan Pormestarin unilelu oli oikein sopiva 9-12 vuotiaiden leiriohjelmaksi.”

Päivävuokra: 57 € + postikulut

Viikkovuokra: 102 € + postikulut

Hammaskeijun aarre

Hammaskeijun aarteessa lapset pääsevät pelastamaan Hammaskeijuille tärkeän taikaesineen, kultaisen hampaan. 

  • 4-7-vuotiaille: omiaan 5-6-vuotiaille, mutta nuoremmatkin tykkäävät olla etsinnöissä mukana
”Idea hammaskeijusta toimi erinomaisesti eskari-ikäisille. Heillä kun tuo hammaskato on arkipäivää.”

Päivävuokra: 57 € + postikulut

Viikkovuokra: 102 € + postikulut

Wazzaa

Kaveriporukan kännykät on pöllitty. Kuka sen teki ja miksi? Huom! Kännykät ovat vanerista tehtyjä, eivätkä mahdollista oikeaa yhteydenpitoa 😉

  • 11-vuotiaasta eteenpäin
”Pakopelin ratkominen on erilaista ja kivaa yhteistä tekemistä harjoitusten lisäksi ja tiivistää joukkuehenkeä. Joukkueet voi esim. koota niin, ettei aina ne samat kaverit ole samassa ryhmässä”

Päivävuokra: 57 € + postikulut

Viikkovuokra: 102 € + postikulut

Opettajan kokemus

Aivan huipusti järjestetty! Vuokrasimme viikoksi koululle Pormestarin unilelun vanhempainyhdistyksen kanssa. Pidin kolmelle 6.-luokkalaisille ekan hupailun. He jatkoivat ja pitivät hupailun koko muulle koululle (1.-6.-luokkalaisille) seuraavien 3 päivän aikana.

Minna – ope Seinäjoki

Esikouluopettajan kokemus

Pelautin sekä Pormestarin unilelun että Hammaskeijun aarteen eskariryhmälle. Lapset toimivat hienosti yhteistyössä, vaikka jouduin eskariryhmässä tekemään ehkä liian isoja ryhmiä (n. 7 lasta). Lapset olivat AIVAN superinnoissaan: ”JÄNNÄÄ, AUTETAAN PORMESTARIA”. Yksi lapsista halusi kantaa nallea koko loppupäivän ja varmistaa, että nalle pääsee takaisin pormestarille. Myös idea hammaskeijusta toimi erinomaisesti tämän ikäisille. Heillä kun tuo hammaskato on arkipäivää.

Johanna – eskariope Espoo

LEIRIOHJAAJAN KOKEMUS

Pelautimme Pormestarin unilelun 5-6 leiriläisen ryhmille. Ryhmän jäsenet etsivät ensin kaikki piilotetut tavarat metsästä ja alkoivat sitten yhdessä ratkaista pulmia. Meillä se toimi erittäin hyvin: jokaiselle ryhmässä oli tehtävää ja kaikki olivat mielenkiinnolla mukana. Kaikki ryhmät saivat pulmat ratkaistua noin 40 minuutissa. Rosvojen järjestykseen laittaminen oli ehkä haastavinta, mutta maltilla siitäkin selvittiin. Hyvä vaan, että mukana oli sellaisia tehtäviä, joissa tarvittiin keskittymistä. Meidän kokemuksemme mukaan Pormestarin unilelu oli oikein sopiva 9-12 vuotiaiden leiriohjelmaksi. Ehdottomasti vuokraamme uudenkin pelin, mikäli siitä tulee meidän ikäryhmälle sopiva ja sitä voi käyttää myös ulkona.

Mia – TUL:n leiriohjaaja Varsinais-Suomi

URHEILUJOUKKUEEN ILLANVIETTO

ViPan D-ja C-tytöt viettivät oikein mukavan illan urheilutalolla ratkoen Wazzaa-laatikkoa ja herkutellen vohveleilla. Jaoimme tytöt kahteen eri ryhmään ja järjestimme leikkimielisen kisan kellottaen ajat. Toinen ryhmä ratkoi ensin pulmatehtävää salissa ja sillä aikaa osa nautti tarjoiluista keittiön puolella ja sitten vaihdettiin vuoroa. Minusta laatikko toimi oikein hyvin juniorijoukkeen illanvietossa. Se on erilaista ja kivaa yhteistä tekemistä harjoitusten lisäksi ja tiivistää joukkuehenkeä. Joukkueet voi esim. koota niin, ettei aina ne samat kaverit ole samassa ryhmässä. 

Mia S.- pesisäiti

VANHEMPAINYHDISTYKSEN KOKEMUS

Olen järjestänyt Hupalaatikko -pelejä koulussa eskareista eteenpäin. Kuutoset ovat vielä käymättä, he pääsevät keväällä ulos ratkomaan Pormestarin unilelua. Aloitin ohjaamalla pelin eskareille ja ykkösille helpoimmalla Hammaskeijun salaisuus lootalla. Koulusta tuli lasten mukana muutama koulunkäynninavustaja avukseni, joten tehtävät ratkaistiin sujuvasti. Koulu antoi käyttöömme musaluokan, josta varaston sai hyvin pimennettyä erästä tehtävää varten. Otin pienryhmiin lapsia sen mukaan, minkä verran laatikossa oli lukkoja. Jokainen sai avata oman lukon ja joissakin ryhmissä viimeinen avatiin yhteistyönä. Pelit olivat helppo järjestää ja lapset tykkäsivät.

Minna J. -Urjalan Aseman koulun Vanhempainyhdistyksen jäsen

Päiväkodin kokemus

Vanhempaintoimikunta löysi sivut netistä ja vuokrasivat Hammaskeijun ja Pormestarin unilelun meille päiväkotiin viikoksi. Laatikot sopivat hyvin 3-6-vuotiaille, hyvin pystyi muokkaamaan pelin tasoa tarvittaessa. Laatikot innostivat lapset toimimaan yhdessä. Iloisia ja hauskoja hetkiä koimme kaikissa ryhmissä!

Tiia S – päiväkoti