Kauhea Rontti - Ilmainen pulmaseikkailu lapsille

Kauhea Rontti on lyhyt lapsille suunniteltu pulmaseikkailu, joka auttaa käsittelemään koronaviruksen aiheuttamaa muutosta tuttuihin rutiineihin sadun keinoin.

Voit järjestää pulmaseikkailun kotona helposti. Tarvitset minimissään paperia, kyniä ja sakset. Helpommalla pääset, mikäli sinulla on mustavalko- tai väriprintteri.

Seikkailun valmistelu: 

 1. Tutustu ensin itseksesi näihin ohjeisiin ja videoon osoitteessa hupa.fi/rontti jotta ymmärrät mistä seikkailussa on kyse.
 2. Printtaa tämän sivun alareunasta löytyvät tiedostot värillisenä tai mustavalkoisena. Väritä kuvat itse tai voit halutessasi värittää ne ensin yhdessä lastesi kanssa mallia apuna käyttäen.  Mikäli sinulla ei ole printteriä käytössä voit myös piirtää kuvat itse tiedoston mallin mukaan niin lähelle kuin osaat.
 3. Leikkaa hahmot erilleen. Hahmot voi liimata esim. kartongin tai pahvin päälle, jos niistä haluaa tukevampia. Piilota hahmot seikkailua varten toisistaan erilleen ikätasolle sopivan haastaviin paikkoihin kotona ennen seikkailua.

Seikkailu:

 1. Katso video lasten kanssa yhdessä osoitteessa hupa.fi/rontti
 2. Pysäytä video hahmojen etsimisen ajaksi ja jatka kun hahmot on löydetty.
 3. Tue lapsia tarpeen mukaan ikätason mukaisesti ratkaisemaan järjestelytehtävä.
 4. Syöttäkää ratkaisuna saatava sana sivulta hupa.fi/rontti löytyvään kenttään.
 5. Katsokaa loppuvideo yhdessä ja jutelkaa minkälaisia ajatuksia seikkailu herätti.

Seikkailun jälkeen:

 1. Jos tykkäsit seikkailusta niin jaa se tutuille, joilla on sopivan ikäisiä lapsia! Käytä jaon osoitteena tämän sivun linkkiä, jotta aikuinen saa tarvittavat ohjeet ja materiaalit: hupa.fi/ronttiohjeet
 2. Pyrimme kehittämään lisää printattavia kotiseikkailuita lasten iloksi. Tilaa sivun alareunasta uutiskirjeemme, jos haluat kuulla, kun ne valmistuvat.
 3. Järjestäkää ystävien kanssa juhlat sitten kun sen aika on!