Sarjakuvapakopelin ohjeet

Sarjakuvapakopeli lapsille tai koko perheelle

Tohtori Schrödingerin kadonnut kissa on koko perheelle sopiva pulmaseikkailu. Peli koostuu paperilla olevista vihjeistä sekä netissä etenevästä sarjakuvasta. Pelin voi pelata sisarusten, kavereiden tai perheen kesken. Alla ohjeet erilaisiin pelitilanteisiin.

Nuorempien lasten peli

Ennen pelin alkua leikkaa yksipuoleinen printtimateriaali pienempiin osiin. Myös pelivihkosta voit repiä sivuja irti ja sivuista osan voi puolittaa. 

Piilota nuoremmille lapsille vihjeet ympäri asuntoa sopivan haastaviin paikkoihin. Voit piilottaa kaikki samaan tilaan tai jakaa vihjeitä eri huoneisiin aihealueen mukaan. Pidä huoli, että lapset löytävät kaikki tehtävään liittyvät vihjeet, jotta pulmien ratkominen ei vaikeudu puuttuvan tiedon takia. Jotta et unohda mihin piilotit, voit kirjata paikat itsellesi lapulle tai ottaa kuvia kännykällä. 

Kun paperiset vihjeet on löydetty, voit osallistua itse seikkailuun mukaan tai toimia pelinohjaajana. Tue molemmissa tilanteissa lasten ratkomista, jotta he saavat oivaltamisen iloa. Kokemuksemme mukaan alle 11-vuotiaat tarvitsevat yleensä aikuisen apua tehtävissä.

Olemme keränneet apuvinkkejä tehtäviin. Jos aiot toimia lapsille pelinohjaajana lue nämä vinkit jo etukäteen ja katso samalla vastaukset. Voit käydä jo itseksesi koko pelin läpi. Mikäli ratkotte peliä niin, että olet mukana niin älä kurkkaa vinkkejä etukäteen. Sen sijaan avatkaa sivu toiseen selainikkunaan ja kurkatkaa vinkki vain, jos tehtävä ei lähde avautumaan. Saman sivun alareunassa on kaikki vastaukset. 

Isompien lasten peli

Yli 11-vuotiaat voivat ratkoa peliä sisarusten tai kavereiden kanssa tai perhepelinä aikuisten kanssa. Halutessasi voit piilottaa pelivihkosta sivuja ja sivujen osia heille. Mikäli et itse leikkaa vihkoa osiin, kannattaa kuitenkin kannustaa lapsia leikkaamaan, jotta tehtävien ratkominen helpottuu. 

Alta löydät apuvinkit. Suosittelemme, ettet kerro nuorille suoraan vinkkien nettisivua vaan he voivat tarvittaessa hakea vinkin sinulta. Näin nuoret joutuvat oikeasti miettimään tehtäviä. Voit halutessasi kertoa jo alkuun montako vinkkiä on mahdollista saada tai keksiä jonkin hauskan tavan, jolla vinkki on sinulta mahdollista hankkia. Mikäli seikkailet itse mukana, niin avatkaa sivu toiseen selainikkunaan ja kurkatkaa, jos tehtävä ei lähde avautumaan. 

Peli alkaa seuraavalta sivulta kysyen sähköpostissa saamasi salasanan. Mikäli et ole saanut salasanaa parin päivän sisällä tilauksestasi, lähetäthän sähköpostia meille hupalaatikko@hupa.fi.

Huomaathan, että teillä on oikeus käyttää tätä maksullista digitaaliseen jakeluun perustuvaa tuotetta omalla porukalla tai esim. kotona järjestettävillä synttäreillä. Pelin materiaalien jakaminen muille on kiellettyä.

Otathan yhteyttä, mikäli jokin asia askarruttaa!


Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00