fbpx

Seurakunnan pulmaseikkailut

Pulmaseikkailu seurakunnan kerhoon

Eksyneet -HupaLaatikko on kehitetty seurakunnan varhaiskasvatuksen ja lapsityön tilaisuuksissa järjestättäväksi.  Pulmaseikkailun avulla pystyt käymään 3-10-vuotiaden lasten kanssa läpi kristillisiä teemoja mieleenpainuvasti. Laatikon värikkäät kuvat, uudenlaiset hoksaamista vaativat pulmatehtävät, jännät sorminäppäryyttä harjoittavat lukot voimistavat tarinan opetuksia ja jäävät takuuvarmasti uudenlaisena elämyksenä lasten mieleen.

Seurakunnan kerhoon peli
Vuokraa tai osta kerho- ja leiritoimintaan sopiva pulmaseikkailu.

Jumalan lähellä on turvallista olla

pelin järjestäminen lapsille

HupaLaatikon mukana tulevat selkeät ohjeet, kuinka peli valmistellaan. Aluksi aikuinen piilottaa vihjeet valittuun tilaan ja sen jälkeen hän valmistelee lapset seikkailuun lukemalla heille taustatarinan. Mukana tulevat erilliset ohjeet alle 7-vuotiaiden seikkailuun ja 7-10-vuotiaiden seikkailuun. Aikuinen ohjaa nuorempien lasten seikkailun kulkua ja ryhmä yhdessä keskustelee pulmista ja niiden ratkaisuista. Isommat lapset voivat ratkoa omatoimisemmin tehtäviä.

Suosittelemme, että HupaLaatikkoa ratkotaan enintään 6 lapsen pienryhmässä, jolloin jokainen pääsee osallistumaan etsimiseen ja pulmien ratkaisemiseen. Yhden ryhmän pulmaseikkailu kestää noin 30-40 minuuttia, riippuen paljon myös vihjeidän piilopaikkojen vaativuudesta.

“Tässä tilassa on viisi pikkuista kaverusta, jotka ovat tällä hetkellä riidoissa keskenään ja eksyneet Jumalan luota. Teidän tehtävänänne on löytää heidät ja auttaa heidät takaisin Jumalan lähelle avaamalla laatikon lukot.”

Monenlaisia pulmia

"Sinä oot ihan tyhmä..."

Anteeksi pyytäminen ja anteeksianto

“Ennen eksymistään lapset olivat käyttäytyneet huonosti toisiaan kohtaan. Etsikään tästä tilasta kuvia näistä tilanteista. Selvittäkää lasten riidat ja auttakaa heitä pyytämään anteeksi ja antamaan anteeksi.”

Rukous

“Jumalan kanssa voi jutella vapaamuotoisesti tai tutuin turvallisin sanoin. Näilläkin lapsilla olisi parempi olo, jos he muistaisivat tutun rukouksen. Käyttäkää korvia ja silmiä!”

Keksitkö mihin iltarukoukseen nämä kuvat liittyvät?
UV-valossa
Lapset ratkovat tehtävää UV-valojen avulla.

Jumalan rakkaus

“Jumalan olemassaolo ja rakkaus ovat asioita, joita emme voi nähdä mutta ne pystyy tuntemaan. Tässä tilassakin on merkkejä Jumalan rakkaudesta, joita ette voi nähdä muuten kuin erikoistaskulamppujen valossa. Järjestäkää ne suurimmasta pienimpään, jotta kaverukset voivat kokea Jumalan rakkauden.”

LAstenohjaajien kommentteja

Koululaiset tykkäsivät tehtävistä, numerolukot olivat hitti, melkein tuli kina. Saatiin hyvin kulumaan 45 min. Lasten arvio 100/100.

1.-2.- luokkalaisten iltapäiväkerho (6 lasta ryhmässä)

Pulmat ja tehtävät innostivat lapset heti. Puhuin heille yhteistyössä ratkaisemisesta, mutta silti meinasi tulla mielipahaa, kun kaikille ei riittänyt lukkoa avattavaksi. Idea oli kuitenkin loistava ja lapset tykkäsivät!

1.-3.- luokkalaisten puuhakerho (7 lasta ryhmässä)​

Lasten suusta: "Oli kivaa avata niitä lukkoja." "Mä haluan etsiä lisää!" Mielekästä ja monipuolista puuhaa lapsille. Hyvä idea.

3-5 vuotiaiden päiväkerho (7 lasta ryhmässä)​

Tehtävät olivat hyviä ja sopivan haastavia päiväkerhoikäisille. Numerolukot olivat 3-vuotiaille vähän liian vaikeita vielä, mutta hekin olivat innolla mukana etsinnöissä.

3-5 vuotiaiden päiväkerho (11 lasta ryhmässä)​

hinnasto

Varaa vuokralaatikko hyvissä ajoin. Toimitamme laatikon edellisen viikon lopulla, jotta ohjaajat ehtivät tutustua laatikkoon ennen kerhokokoontumisia. Ostettavien Hupalaatikoiden toimitusaika on pääsääntöisesti 3 viikkoa tilauksesta. 

vuokraus viikoksi

100 €

Pienille seurakunnille edullinen vaihtoehto

Postikulut + 20 € (alv 24 % sisältyy hintoihin)

Suunnittele etukäteen ja kierrätä viikon aikana HupaLaatikko useammassa seurakunnan päiväkerhossa.

Lisäviikko 80 €/viikko

osta pidempiaikaiseen käyttöön

520 €

Isommille seurakunnille yhteiseen käyttöön

Sis. postikulut ja alv 24 %

Laatikot ja niiden sisältö on tehty kestämään käyttöä ja aikaa.

Kysy tarjousta useammasta laatikosta!