Seurakunnille

Pulmaseikkailu seurakunnan kerhoon

Eksyneet -HupaLaatikko on suunniteltu seurakunnan varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön tilaisuuksiin sopivaksi.  Pulmaseikkailu avulla käyt lasten kanssa läpi kristillisiä teemoja helposti ja mieleenpainuvasti. Laatikon vihjeiden värikkäät kuvat, uudenlaiset hoksaamista vaativat pulmatehtävät, jännät sorminäppäryyttä harjoittavat lukot voimistavat tarinan opetuksia ja jäävät takuuvarmasti uudenlaisena elämyksenä lasten mieleen.

Kuinka päästä jumalaa lähelle?

pelin järjestäminen lapsille

HupaLaatikon mukana tulevat selkeät ohjeet, kuinka peli valmistellaan. Aluksi aikuinen piilottaa vihjeet valittuun tilaan ja sen jälkeen hän valmistelee lapset seikkailuun lukemalla heille taustatarinan. Mukana tulevat erilliset ohjeet alle 7-vuotiaiden seikkailuun ja 7-10-vuotiaiden seikkailuun. Aikuinen ohjaa nuorempien lasten seikkailun kulkua ja ryhmä yhdessä keskustelee pulmista ja niiden ratkaisuista. Isommat lapset voivat ratkoa omatoimisemmin tehtäviä.

Suosittelemme, että HupaLaatikkoa ratkotaan enintään 6 lapsen pienryhmässä, jolloin jokainen pääsee osallistumaan etsimiseen ja pulmien ratkaisemiseen. Yhden ryhmän pulmaseikkailu kestää noin 30-40 minuuttia, riippuen paljon myös vihjeidän piilopaikkojen vaativuudesta.

Vuokraa tai osta kerho- ja leiritoimintaan sopiva pulmaseikkailu.

esimerkkejä alle 7-vuotiaiden PULMISTA

"Sinä oot ihan tyhmä..."

Anteeksi pyytäminen ja anteeksianto

“Ennen eksymistään lapset olivat käyttäytyneet tosi huonosti toisiaan kohtaan. Etsikään seuraavaksi kuvia näistä riitatilanteista. Selvittäkää mistä riidoissa oli kyse, ja auttakaa heitä pyytämään anteeksi ja antamaan anteeksi.”

Rukous

“Jumalan kanssa voi jutella ihan omin sanoin tai tuttuja rukouksia käyttämällä. Näillekin eksyneille lapsille tulisi parempi olo, jos he muistaisivat tutun rukouksen. Käyttäkää korvia ja silmiä apunanne!”

Keksitkö mihin iltarukoukseen nämä kuvat liittyvät?
UV-valossa
Lapset ratkovat tehtävää UV-valojen avulla.

Jumalan rakkaus

“Jumalan olemassaolo ja Hänen rakkautensa ovat asioita, jotka pystymme tuntemaan vaikkemme niitä yleensä pysty näkemään. Etsikää tästä huoneesta merkkejä Jumalan rakkaudesta, joita ette voi nähdä muuten kuin näiden erikoistaskulamppujen valossa.”

LAstenohjaajien kommentteja

Lasten arvio 100/100! Koululaiset tykkäsivät tehtävistä. Numerolukot olivat todellinen hitti, melkein tuli kinaa niiden avaamisesta. Saatiin hyvin kulumaan 45 min seikkailun parissa, kun hyödynsin monipuolisesti tilojen piilopaikkoja.

1.-2.- luokkalaisten iltapäiväkerho (6 lasta ryhmässä)

Pulmat ja tehtävät innostivat lapset heti. Pienempi ryhmäkoko olisi ollut parempi, sillä nyt lukkojen avaamista täytyi hieman sovitella. Seikkailun idea oli loistava ja lapset tykkäsivät etsiä ja ratkoa vihjeitä! Oikein mukavaa puuhaa.

1.-3.- luokkalaisten puuhakerho (7 lasta ryhmässä)​

Tehtävät olivat hyviä ja sopivan haastavia päiväkerhoikäisille. Numerolukot olivat 3-vuotiaille vähän liian vaikeita vielä, mutta hekin olivat tosi innolla mukana etsinnöissä.

3-5 vuotiaiden päiväkerho (11 lasta ryhmässä)​

Lasten suusta: "Oli kivaa avata niitä lukkoja." "Mä haluan etsiä vielä lisää!"

Oli mielekästä ja monipuolista puuhaa lapsille. Hyvä idea 🙂

3-5 vuotiaiden päiväkerho (7 lasta ryhmässä)​

hinnasto

Varaa vuokralaatikko hyvissä ajoin. Toimitamme laatikon postitse kirkon toimistoon edellisen viikon lopulla, jotta ohjaajat ehtivät tutustua laatikkoon ennen kerhokokoontumisia. Ostettavien Hupalaatikoiden toimitusaika on pääsääntöisesti 3 viikkoa tilauksesta. 

vuokraus viikoksi

95 €

Pienille seurakunnille edullinen vaihtoehto

Postikulut + 18 € (alv 24 % sisältyy hintoihin)

Suunnittele etukäteen ja kierrätä viikon aikana HupaLaatikko useammassa seurakunnan päiväkerhossa tai jaa kustannukset vaikka naapurikunnan kanssa.

Lisäviikko 80 €/viikko

osta pidempiaikaiseen käyttöön

520 €

Isommille seurakunnille yhteiseen käyttöön

Sis. postikulut ja alv 24 %

Laatikot ja niiden sisältö on tehty kestämään käyttöä ja aikaa.

Kysy tarjousta useammasta laatikosta!

ESITTELYVIDEO SEIKKAILUSTA