Ulkopakopeli: Pormestarin unilelu ja Martta-orava

Ulkopakopeli sopii pihapiirissä tai lähimetsässä ratkottavaksi

Pormestarin unilelu

Olemme suunnitelleet Pormestarin unilelun niin, että se sopii sisätilojen lisäksi myös ulko-olosuhteissa ratkottavaksi. Pieni kosteuskaan ei Pormestarin unilelua haittaa. Peliä ei kannata kuitenkaan pelata sateella tai pakkasella, sillä pelin elektroniset laitteet voivat vaurioitua.

”Pidettiin seikkailu lähimetsässä ja toimi siellä erinomaisen hyvin. Pojat juoksivat ihan innoissaan ja ratkoivat tehtäviä hyvässä tiimihengessä. UV-lamppuvihjeistä tykättiin ja pikkusiskon mielestä nalle oli söpö! Kiitos! Oli mukavaa aivojumppaa synttäreille! Varmasti vuokrataan teiltä toistekin ja suositellaan kavereillekin.”

11-vuotiaita – Maija S

Martta-orava ja taikakanto

Martta-orava ja taikakanto on tarinan muodossa oleva ulkopakopeli. Peli koostuu nettisivuilta luettavasta tarinasta sekä askarrelluista vihjeistä. Pelivalmisteluissa aikuinen printtaa tai askartelee itse ohjeiden mukaisesti pelivihjeet luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Vihjeet piilotetaan ulos pihalle, puistoon tai metsikköön lapsille löydettäväksi. Lasten ratkottua pulmat, palataan takaisin tarinan pariin. Ratkottu salakoodi syötetään nettisivulla olevaan animoituun lukkoon ja tarina luetaan loppuun.

Martta-orava sopii parhaiten 4-8-vuotiaille ratkottavaksi, mutta nuoremmat voivat hyvin olla mukana etsimässä vihjeitä. Peli sopii mainiosti päiväkodissa ratkottavaksi. Myös alakoulun 7-8-vuotiaat viihtyvät varmasti pelin parissa. Isompi ryhmä kannattaa jakaa noin 6 lapsen pienryhmiin, jolloin jokainen pääsee paremmin peliin mukaan.

”Martta-oravan jalka oli nyrjähtänyt, kun hän oli kiivastuksissaan potkaissut kantoa. Eikä mitä tahansa kantoa, vaan metsän ainoaa taikakantoa. Martan paras ystävä Sami-siili oli kertonut tästä ihmeellisestä kannosta, joka piti sisällään aivan erityistä superherkkua. ”

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00